Opstina Berovo

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

images/stories/2018/rember/dsc_0115.jpg

Директорот на францускиот институт во Скопје, Емануел Рембер во работна посета на општина Берово

 

Продлабочување на досегашната соработка помеѓу Општина Берово и Ливаро и запознавање со можностите кои Берово ги нуди во повеќе области од општественото делување, беа дел од сферите на интересирање на работната посета која Советникот за култура и техничка соработка и Директор на францускиот институт во Скопје, Емануел Рембер ја имаше со градоначалникот на Општина Берово Звонко Пекевски.

Повеќе...
 

Известување за времено преместување на пазар

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТАНАРИТЕ НА ЗГРАДИТЕ во близина на Детската градинка 23 ти Август“ и поранешната зграда на „Стопанска Банка“, КОИ ШТО ГИ КОРИСТАТ ПАРКИНЗИТЕ ВО БЛИЗИНА НА ЗГРАДИТЕ, ДЕКА ПОРАДИ ВРЕМЕНО ПРЕМЕСТУВАЊЕ НА ГРАДСКИОТ ПАЗАР НА ЛОКАЦИЈА НА ОВИЕ ПАРКИНЗИ, СВОИТЕ ВОЗИЛА ДА ГИ ПАРКИРААТ НА ДРУГО МЕСТО ПОЧНУВАЈКИ ОД ПЕТОК (17.08.2018) ГОДИНА, бидејки ЈПКР „Услуга“ Берово од тој датум ќе почне со преместување на тезгите од локацијата на сегашниот ГРАДСКИ ПАЗАР каде што ќе почне изградба на нов ГРАДСКИ ПАЗАР.

Додека трае изградбата на новиот Градски пазар, привремената локација ќе биде во функција на Градски пазар.

Повеќе...
 
images/stories/et.jpg

Покана за саемот на традиционални производи “Малешевијата на дланка“ 2018

Почитувани,

Чест и задоволство ни е да Ве известиме дека оваа година на 24 до 28 август под покровителство на Општина Берово ќе се одржи:

Етно Плоштад Фестивал

Повеќе...
 
images/stories/2018/38740192_234221254098201_8989475711416795136_n.jpg

Општина Берово доби Благодарница за поддршката за настраданите од поплавите во Стајковци и околината

Да не се заборави и никогаш да не се повтори – по точно две години од катастрофалните поплави во Скопскиот регион, градоначалникот на Општина Гази Баба, Борис Георгиевски додели благодарници на организациите, институциите, општините, фирмите, но и поединците кои на било каков начин помогнаа на жителите на најпогодените села во справување со штетите од поплавите.

Повеќе...
 
images/stories/grb.jpg

Ј А В Е Н О Г Л А С до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Берово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 година усвоен од Владата на Република Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на РМ, Општина Берово на ден 01.08.2018 година објавува:

Ј А В Е Н О Г Л А С

до

евидентирани невработени лица за вклучување во

Програмата Општинско - корисна работа

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 08.08.2018 година во времето од 10,00 до 14,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат дел од корисниците од град Берово од улиците: Маршал Тито, Моша Пијаде, Задарска, Илинденска и 23 ти Август .

Повеќе...
 
images/stories/2018/vis/img-c5d63be7d99264a0bc23c4d990e47af6-v.jpg

Под мотото ,,Ладимерци дека и да сте за Илинден дома да сте” започнаа Владимирски Илинденски средби

Низ песни и ора со зури и тапани вчера во Владимирово започна големата манифестација Владимерски Илинденски средби, која секоја година се одржува за време на големиот христијански празник Илинден.

Повеќе...
 
images/stories/zname.jpg

Честитка по повод ИЛИНДЕН од Градоначалникот на Општина Берово

Почитувани граѓани,

На сите граѓани на Општина Берово, на сите Македонци им го честитам големиот национален паразник и нека сите овој ден не сплотува, да го славиме, негуваме и почитуваме вечниот непокор како симбол на победата.

Повеќе...
 

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии