Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/kej1/dsc_0733.jpg

Урбана опрема и обновена пешачка патека доби блокот во близина на Основен суд во Берово

Граѓаните на Општина Берово, добија нов урбан парк, на просторот во близина на Основниот суд во Берово, од десната страна на река Брегалница.

Паркот е уреден и опремен, во рамките на проектот за ,,Изградба на пешачката патека на река Брегалница и уредување на речното корито во Берово”, кој се реализира преку Центарот за развој на Источно плански регион, од Програмата за рамномерен регионален развој.

Повеќе...
 
images/stories/2019/trotoar1/dsc_0732.jpg

Реконструиран тротоарот на ул.,,Маршал Тито” од зградата на Полициска станица до Кружен тек

Тротоарот на ул.,,Маршал Тито”, на потегот од Раскрсницата со Кружен тек,на влезот во Берово, до зградата на Полициската станица во Берово, добива нов лик, онаков каков што заслужуваат граѓаните на Општина Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2019/1dina/dsc_0811.jpg

Со поддршка од ЕУ се збогатува туристичката понуда во Берово и регионот

 

Денеска во Хотел Манастир во Берово, се одржа завршен настан и промоција на подпроект ,,Планински велосипедизам”, на Здружението ,,Малешевска корија” во рамките на Проект за локална и регионална конкурентност .

Повеќе...
 
images/stories/2019/1eusave/img-d73c1c503e4034e84d35fc3b4cfec7db-v.jpg

Делегација од Општина Берово на размена на добри искуства и практики во Белгија

 

Делегација од Општина Берово, предводена од Градоначалникот Звонко Пекевски, деновиве учествува на Четвртата меѓународна конференција, во рамките на Програмата ,,Европа за граѓаните”, која се одржува во Белгија, во организација на Европската асоцијација за локална демократија ALDA .

Повеќе...
 
images/stories/2019/1posebni/dsc_0769.jpg

Берово го одбележува Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби

Берово денеска го одбележува 3 декември -Меѓународниот ден на лицата со посеби, ден со посебен осврт на овие лица, со цел подигање на свеста за достоинството на оваа категорија граѓани и да се согледаат придобивките од вклучувањето на овие лица во секој аспект од општественото живеење.

Повеќе...
 
images/stories/2019/111111.jpg

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА СТАРТ-АП БИЗНИСИ ЗА РАЗВОЈ НА ЕКО-ТУРИЗАМ И ПРОМОЦИЈА НА ИСТОЧЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН КАКО ТУРИСТИЧКА ДЕСТИНАЦИЈА

Центарот за развој на Источен плански регион објавува повик за млади невработени лица со постојана адреса на живеење во општините во рамки на Источниот плански регион, кои имаат претприемнички дух и визија за започнување на сопствен бизнис.

Повеќе...
 
images/stories/2019/1forum/20191203_132859.jpg

Преку форуми во заедницата до подобрени комунални услуги во Берово

 

Набавка на приклучно возило за чистење на канализациона мрежа е прворангираниот проект на завршната форумска сесија од програмата ,, Форуми во заедницата”, која што Општина Берово, ги реализира, со цел граѓаните да земат активно учество во развојот на заедницата, на локално ниво и да учествуваат во креирањето на Буџетот на општината за 2020 година.

Повеќе...
 
images/stories/2019/1mit/img-cac685eeff202f78e17c11eba5a84e32-v.jpg

Оштина Берово додели прехрамбени пакети на неколку семејства

Во соработка со општествено одговорна компанија ЗЕГИН, а во рамките на програмата за социјална заштита, Општина Берово додели 30 пакети со прехрамбени производи.

Повеќе...
 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии