Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

images/stories/2018/zvonko-opstina-berovo

Звонко Пекевски : Со напорна работа се трудиме да излеземе во пресрет на секој граѓанин

 

 

Отчет на Градоначалниот на Општина Берово, Звонко Пекевски, за реализираните и започнатите проекти во првата година од превземањето на функцијата

Уште со превземањето на функцијата Градоначалник на Општина Берово, добив голема задача, пред се Вашите барања да бидат индикатори во  следењето на  насоките кои ќе ме водат низ мојата функција.  Притоа остварив контакти со многу граѓани кои имаа барања од различен тип и пред сите ветив дека ќе работам пред се одговорно, транспарентно и во насока на подобрување на условите за живот на населението во Општина Берово.

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во Суви Лаки

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општините Берово и Пехчево дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 18.10.2018 година во времето од 12,00 до 13,00 часот без напојување со ел.енергија ќе остане дел од викенд населбата Суви Лаки.

Повеќе...
 
images/stories/2018/presbg/44093826_319776685515246_7317455555948183552_n.jpg

Градоначалникот на Општина Берово, присуствуваше на завршна пресконференција од Проект ,,Зелени згради за заедничка зелена иднина

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, присуствуваше на завршна пресконференција по проект ,,ЗЕЛЕНИ ЗГРАДИ ЗА ЗАЕДНИЧКА ЗЕЛЕНА ИДНИНА’’, финансиран од ЕУ преку Интеррег- ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Македонија, која што се одржа во Благоевград-Р. Бугарија.

Повеќе...
 
images/stories/2018/min/dsc_0486.jpg

Градоначалникот Пекевски оствари работна средба со заменик-министерот за локална самоуправа Дејан Павлевски

Градоначалникот Пекевски, денеска оствари работна средба со заменик-министерот за локална самоуправа Дејан Павлевски, кој денеска беше во работна посета на Берово во рамките на проектот,,Градење на инфраструктура за одржлив развој на туризмот".

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија Берово и селските населби

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 16.10.2018 година во времето од 10,00 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат селата: Будинарци, Митрашинци, Мачево, Смојмирово и Робово и м.в. Трската,град Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2018/pres/dsc_0502.jpg

Завршна прес конференција по проект ,, Градење на инфраструктура за одржлив развој на туризмот"

Денеска во салата на Општина Берово е одржана завршна прес конференција за проект ,,Градење на инфраструктура за одржлив развој на туризмот”.

Повеќе...
 
images/stories/2018/nas_skolo.jpg

Одржан состанок за дејствување на асоцијалното однесување на учениците

 

Денеска во салата за состаноци при Општина Берово е одржан состанок со претставници од Општина Берово, ОСУ ,,Ацо Русковски” , ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски “ , ООУ ,,Никола Петров Русински” и претставници од ПС од ОН Берово, со цел да се утврдат мерки за дејствување на асоцијалното однесување на учениците кое во последно време зазема голем замав.

Повеќе...
 
images/stories/2018/proekt.jpg

ИЗВЕСТУВАЊЕ За завршен настан за проект „Градење инфраструктура за одржлив развој на туризмот“

 

Се известуваат граѓаните на Општина Берово, дека во вторник (16.10.2018 год.) во 12 часот во големата сала за состаноци на Општина Берово ќе се одржри Финалната (завршната)- прес конференција за проектот „Градење инфраструктура за одржлив развој на туризмот“ No: CB006.1.21.207/01, кој е кофинансиран од Европската унија преку Interreg – IPA CBC програмата, CCI 2014TC16I5CB006 за прекугранична соработка Бугарија –Македонија.

Повеќе...
 

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии