Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

images/stories/2018/kamp/img-868c51775b61d4ce16dbfed65f294b57-v.jpg

Прво место за ОСУ,, Ацо Русковски" на натпреварот,,Иновативен камп во претприемнички вештини "

 

Учениците Елена Рушковска, Наталија Читинска, Ангела Кржовска, Душко Двојаковски и Владимир Методиев од   ОСУ,,Ацо Русковски” во Берово, под менторство на професорката Цветанка Пеовска, учествуваа  на Националниот натпревар,,Иновативниот камп на средношколци во претприемнички вештини" кој што се одржа во петокот во хотел Holiday Inn во Скопје.

Повеќе...
 
images/stories/2018/aconauki/5.jpg

Ученици од ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово освоија награди на Државниот натпревар по природни науки

Прва, втора и трета награда освоија ученици од  ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово на Државниот натпревар по природни науки кој се одржа во рамките на ,,Месец на науката “ на 24 Ноември, годинава, на Природно математичкиот факултет во Скопје.

Повеќе...
 
images/stories/2018/nedelastari/46493077_371362163636442_5247866156382945280_n.jpg

ОЈУСЗСЛ д-р.,,Иван Влашки” ја одбележа неделата на грижа за стари лица

 

Неделата за грижа за стари лица, која секоја година се одбележува во месец ноември, ОЈУСЗСЛ д.р,,Иван Влашки” Берово, годинава ја одбележа со низа активности.

Повеќе...
 
images/stories/2018/kejipr/46503274_689815154725311_7753168361650913280_n.jpg

Со 8.500.000,00 денари во Берово ќе се гради пешачка патека на река Брегалница

Со 8.500.000,00 денари преку програмата за регионален развој, следната година во Берово ќе се финансира ,,Изградба на пешачка патека на река Брегалница” од кафтански мост од лева страна, преку дрвениот мост од другата страна, па се до  зградата на ул,,Партизанска”од двете страни после изградениот дел.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии