Насловна Актуелно Вести Осмомартовска честитка од градоначалникот Пекевски

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Осмомартовска честитка од градоначалникот Пекевски

Од името на институцијата која ја претставувам, и од мое лично име како градоначалник на Општина Берово сакам да го честитам 8-ми март, меѓународниот ден на жената на сите припаднички на понежниот пол.

8-ми март ја симболизира храброста и одлучноста на жените кои ја започнале битката за еднаквост и можеби таа битка претставуваше идеологија која се повеќе е надмината во денешното општество, но токму денешната жена е онаа која има значајна културолошка, социјална и општествена улога на предводење во општеството во кое неможе да се замисли без неа.

Токму Вашата одлучност, храброст, посветеност, мудрост, пожртвуваност и одговорност се стожерот кој допринесува за подобар развој на нашата општина, нашата држава, како и светот гледан во глобална рамка.

Среќен 8-ми март.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии