Насловна Актуелно Вести ООУ “Дедо Иљо Малешевски“ на финалето на предизвикот на млади истражувачи

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

ООУ “Дедо Иљо Малешевски“ на финалето на предизвикот на млади истражувачи

На „Финалето на предизвикот на млади истражувачи“ кој ги обедини истражувачките проекти од областа на природните и техничките науки од 31 основно и 18 средни училишта од Р.Македонија активно учество зедоа и претставници од ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ Берово, кои успешно ги поминаа трите фази.

Од страна на менторите Сузана Гашчеовска и Александра Пачемска заедно со учениците Филип Гошевски и Андреј Бубевски пред седум члена комисија беше успешно презентиран проектот „Автоматски регулатор електричен мерач на водостојот во систем капка по капка“. Проектот е поднесен до Фонд за иновации преку Јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи“ кој се спроведува заедно МОН.

Настанот се одржа во Кинотека на Македонија – Скопје.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии