Насловна Актуелно Вести Градоначалникот Пекевски одржа работна средба со претставници од Здружението “Херои на Македонија – 2001“ и фамилиите на загинатите бранители од Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Градоначалникот Пекевски одржа работна средба со претставници од Здружението “Херои на Македонија – 2001“ и фамилиите на загинатите бранители од Берово

Како една од последователните средби, Здружението на фамилиите на загинатите припадници на вооружените сили на Македонија “Херои на Македонија – 2001”, одржа работен состанок во просториите на општина Берово.

На состанокот пограј претставниците на здружението присуствуваше и градоначалникот на Општина Берово Звонко Пекевски, како и семејствата на бранителите од Општина Берово кои загинаа во воениот конфликт во 2001 година.

Целта на средбата беше да се разговара за потребите на семејствата на бранителите на локално ниво, како и должноста на државата спрема оваа категорија, а истата во Берово се одржува после одржаната средба и со Премиерот на РМ Зоран Заев, Министерот за врантешни работи Оливер Спасовски и министеркста за одбрана Радмила Шекеринска.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии