Насловна Актуелно Вести Градоначалникот Пекевски, додели пакетчиња на децата од многудетни семества

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Градоначалникот Пекевски, додели пакетчиња на децата од многудетни семества

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, во пресрет на празниците што доаѓаат, израдува дечиња од неколку повеќе бројни семејства, во с. Митрашинци и с.Двориште, со посета во нивните домови и доделување на пакетчиња.

 

На сите деца тој им посака, многу здравје, секогаш да ги добиваат, но и да  даваат од себе, најдрагоцените подароци,кои секако се безплатни: насмевка, почит, прегратки, топлина, радост, и меѓусебно разбирање .

Дечињата беа пресреќни, на нивните лица се забележуваше задоволството, му се заблагодарија на Градоначалникот и го поздравува неговиот гест.

,,Овојпат, решивме да одбереме неколку семејства, кој имаат повеќе деца, да ги посетиме во нивните домови и на децата да им поделиме пакетчиња. Сметам дека многубројните семејства се вистинско богатство во денешно време. Во традиционалното семејство, богатството се мери со децата и токму затоа оваа година одлучивме да посветиме внимание на многу бројните семејства.” – истакна Градоначалникот Пекевски.

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии