Насловна Актуелно Вести Се асфалтира улица ,,Моша Пијаде” во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Се асфалтира улица ,,Моша Пијаде” во Берово

 

Улицата ,,Моша Пијаде во Берово, до крајот на месец јули, ќе добие нов лик. Ова на вчерашната работна средба, го потврди, Директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов, кој на увид во Берово, беше заедно со Министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски.

 

Започна асфалтирањето на улицата, во должина од 1450 метри, а сретствата во износ од околу 8.000.000,00 денари, се обезбедени од Буџетот на ЈПДП, за 2019 година.

Во изминатиот период, Општина Берово, беше целосно посветена на санација на комуналните проблеми, на жителите од оваа улица, со цел, по реконструкцијата и асфалтирањето, на истата улица, да нема прекопи.

- Улицата ,,Моша Пијаде е транзитна, помеѓу Регионалниот и Меѓународниот пат. Реконструкцијата на оваа улица, е од голема важност за жителите на Берово, но и за туристите, а ќе биде уште повеќе користена улица, по отварањето на граничниот премин Клепало- истакна Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски.

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии