Насловна Актуелно Вести Скопска Пивара донираше летниковец за Беровчани

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Скопска Пивара донираше летниковец за Беровчани

Во духот на добро познатиот слоган “За Нас” на Скопско пиво, деновиве во Берово завршија активностите за иградба на летниковец кој е донација за беровчани од „Пивара Скопје”.

Летниковецот кој е поставен во градскиот парк во Берово, во близина на поранешна Стопанска банка претставува ново место за дружење и рекреација коешто има за цел да го врати и негува маалскиот живот.

Покрај клупите за седење во центарот на самиот летниковец е поставена и маса со изгравирани друштвени игри шах и табла, со што дополнително се допринесува за рекреативни активности за жителите од Берово.

Донацијата е дел од кампањата на Скопска пивара за потсетување на пријателства, маалски анегдоти и приказни преку која Берово е една од општините каде на различни локации се поставени 15 летниковци.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии