Насловна Актуелно Вести Градоначалникот Пекевски, присуствуваше на ,,Пензионерска божиќна средба”

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Градоначалникот Пекевски, присуствуваше на ,,Пензионерска божиќна средба”

 

Градоначалникот на општина Берово, Звонко Пекевски, денес, на покана на Здружението на Пензионерите од Берово, присуствуваше на пензионерска божиќна средба, која што традиционално, секоја година се организира, за време на празниците.

На оваа традиционална средба, присуствуваа пензионери од Берово и населените места, Пехчево, Виница, Кочани, Гевгелија и од соседна Бугарија.

Целта на средбата, е пензионерите да се дружат помеѓу себе, да се забавуваат, разговараат, се потсетуваат на својата младост и на таков начин, ги поминуваат деновите од трето доба.

Во склоп на средбата, градоначалникот им се обрати на пензионерите, посакувајќи им многу здравје, среќа и долг живот, исполнет со слога и разбирање, во рамките на семејството.

Пекевски истакна дека, Локалната самоуправа е отворена за сите идеи и сугестии на пензионерите и потенцираше на засилена соработка во иднина.

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии