Насловна Актуелно Вести Нашите најмали и најмили жители на општината од Детската градинка во посета на Општина Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Нашите најмали и најмили жители на општината од Детската градинка во посета на Општина Берово

Првата седмица од месец  октомври секоја година е посветена на децата под мотото Детска недела, а првиот ден од Детската недела е Универзалниот ден на детето.

По тој повод децата од детската градинка „23 Август“ во Берово беа во посета на Општина Берово каде беа примени од градоначалникот Драги Наџински.

Во салата за состаноци децата одговараа на прашањата од градоначалнокот и имаа можност поблиску да бидат запознаени со работењето и обврските кои ги има општината и градоначалникот.

Покрај тоа тие покажаа и дел од своите редовни активности кои ги имаат во детската градинка со изведба на неколку рецитали и песнички соодветни за нивната возраст и по повод детската недела на градоначалникот подарија слика специјално направена за оваа прилика.

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии