Насловна Актуелно Вести Прво место за Даринка Буровска во Бугарија

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Прво место за Даринка Буровска во Бугарија

Спортот како значаен дел од развојот на младите, секогаш зазема значајно место во општеството и образованието.

И покрај тоа што Берово е едно помало градче во Република Македонија, неможе да се оспори фактот дека од тука секогаш излегувале спортисти кои достојно ја претставувале како Општина Берово така и Република Македонија.

Во заедничката соработка помеѓу средните училишта, ученици од ОСУ „Ацо Русковски“ од Берово неодамна претстојуваа во Сандански - Република Бугарија каде беа гости на ученичките средби во кои учествуваат 30 училишта од цела Европа.

На трката на 2000 метри која се одржа на улиците низ Сандански првото место - златен медал го освои Даринка Буровска од ОСУ „Ацо Русковски“ од Берово што го потврдува фактот дека со желба може да се постигне се и дека Беровските спортисти можат да постигнат успеси.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии