Насловна Актуелно Вести Слики на поранешни претседатели и градоначалници на Општина Берово поставени во холот на општинската зграда

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Слики на поранешни претседатели и градоначалници на Општина Берово поставени во холот на општинската зграда

Почитта кои луѓето кои го воделе развојот на Општина Берово, секогаш треба да биде основа за понатамошното постоење и позитивно работење на сите наредни градоначалници кои ќе застанат на чело на општината.

 

За таа цел, како доста важен дел од запознавањето на претходните татковци на Општина Берово, во холот на општинската зграда се поставени слики на сите претходни претседатели и градоначалници на општината.

Меѓу нив се претходните Претседатели на Општина Берово Шумански Бранко (1957-1963 / 1978-1982), Таковски Стојан (1963-1968), Јантински Николај (1968-1969), Ајтарски Благој (1974-1978 / 1986-1988), Алексов Благој (1982-1984), Бубевски Кирил (1984-1986), Брндевски Ефтим (1988-1991), Бошначки Иван (1991-1993), Илијевски Митко (1993-1996), претходните Градоначалници на Општина Берово Таковски С.Јован (1996-2000), Топаловски Драги (2000-2005) и Пашаливски Венко (2005-2009) како и актуелниот Градоначалник Драги Наџински (2009- ).

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии