Насловна Актуелно Вести Свечено пуштена во употреба ул.Сремска во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Свечено пуштена во употреба ул.Сремска во Берово

По завршувањето на градежните активности околу изградбата на ул.Сремска во Берово, на верскиот празник св.Кирил и Методиј, а оваа година и Возенсение Христово - Спасовден (24 мај), свечено беше пуштена во употреба оваа улица од страна на градоначалникот на Општина Берово Драги Наџински.

Улицата „Сремска“, која е изградена од страна на градежната фирма „Медиа Инг“ ДООЕЛ од Берово е поплочена со бехатон плочки со површина од околу 1100 м2 или во должина од околу 400 метри.

На истата улица се поставени и потпорни ѕидови и ивичнаци со што улицата која претходно беше во доста лоша состојба и заборавена, конечно доби изглед и можности за употреба која жителите во овој дел од Берово одамна го очекуваа.

Инвеститор за изградбата е општина Берово која од Буџетот издвои околу 1.500.000 денари.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии