Насловна Актуелно Вести Градоначалникот во посета на с.Владимирово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Градоначалникот во посета на с.Владимирово

Градоначалникот на Општина Берово во склоп на активностите за постојана комуникација со жителите на целата општина, на верскиот празник св.Кирил и Методиј а воедно и Вознесение Христово - Спасовден (24 мај), оствари средба со жителите на с.Владимирово кои го празнуваат Спасовден како селска слава.

На центарот во селото, жителите имаа можност да поставуваат прашања до градоначалникот и да дадат свои предлози за решавање на проблеми со кои се соочуваат.

Градоначалникот исто така им пренесе на граѓаните дека кон крајот на месецот се очекува да почнат и градежните активности за асфалтирање на улици во ова село, со што гледано во глобала речиси сите улици во Владимирово ќе бидат асфалтирани.

Градоначалникот покрај разговорот со жителите помина и по улицата која требе да се асфалтира.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии