Насловна Актуелно Вести 3то место за учениците од Осу „Ацо Русковски“ на националниот натпревар за Бизнис - план

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

3то место за учениците од Осу „Ацо Русковски“ на националниот натпревар за Бизнис - план

Посветеноста кон доброто образование и оваа година го покажаа учениците од ОСУ „Ацо Русковски“ од Берово, кои во конкуренција од 40 Бизнис - планови на ниво на средни училишта од Македонија го освоија третото место на националниот натпревар за Бизнис - план.

На натпреварот учениците Анита Перовска, Елена Јангеловска и Дијана Касмска под менторство на Цветанка Пеовска - професор по Бизнис и претприемништво, учествуваа со Бизнис - планот  „Фарма на полжави Поматиа“, со кој со наградата од трето местно добија и чек во вредност од 60.000 денари.

Натпреварот е под покровителство на Претседателот на Владата на република Македонија г-дин Никола Груевски и Министерствот за Економија, Машински факултет и Австриската Амбасада во Р.М.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии