Насловна Актуелно Вести Одржан концерт на градскиот плоштад на Воениот оркестар на АРМ

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Одржан концерт на градскиот плоштад на Воениот оркестар на АРМ

На 07.06. со почеток во 20 часот на градскиот плоштад „Димитар Беровски“ во Општина Берово се одржа концерт на Воениот оркестар на АРМ.

Концертот беше во организација на Општина Берово, а воедно и за прв пат на територија на Општината.

Концертот беше организиран по повод 20 години од постоењето на Армијата на Република Македонија. Освен претставниците од Армијата, топло добредојде на присутините во публика и на оркестарот им посака и Градоначалникот на Општина Берово Драги Наџински, кој со својот говор воедно ја отвори свеченоста. Воениот оркестар во својот репертоар на композиции  ја промовираа Химната на Република Македонија и новите фанфари.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии