Насловна Актуелно Вести Свеченост по повод 68-годишнината од формирањето на 50-тата НО дивизија

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Свеченост по повод 68-годишнината од формирањето на 50-тата НО дивизија

ОО на Сојузот на борците од Народноослободителната Антифашистичка Војна на Македонија 1941-1945 и Граѓаните-продолжувачи Берово-Пехчево

организираа прослава на 18.09.2012 година во с.Митрашинци-Берово по повод 68 годишнината од формирањето на 50-тата Народноослободителна  дивизија на Македонската Војска на НОВ и ПОМ и бригадите во нејзиниот состав. Делегациите и гостите по повод свеченоста пристигнуваа пред споменикот на 50-тата НО Дивизија во с.Митрашинци. Свеченоста беше отворена веднаш после приемот на делегации, каде почетниот говор го одржа Претседателот на ОО на СБ на НОАВ и Граѓаните-продолжувачи од Берово и Пехчево.  Говорот опфаќаше историјат за формирањето и борбениот пат на дивизијата, а заврши со порака за денот на мирот. Во чест на одбележувањето на годишнината, Градоначалникот на Општина Берово, Г-дин Драги Наџински, заедно со делегација од Општината, положија свежо цвеќе пред споменикот на 50-тата НОД во с.Митрашинци. Веднаш после отварањето на свеченоста, беше изведена културно уметничка програма.

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии