Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Во тек е промена на столаријата на општинската зграда и културниот дом во Берово

 

Водејќи се од принципите за заштеда на енергија, примена на современи технологии за енергетска ефинасност, како и реализација на општинската програма за енергетска ефикасност, а следејќи ги модерните текови и адаптирајќи се на новите светски треднови, после повеќе од 20 години, општинската зграда ќе добие нова столарија.

Во тек е промена на старата дотраена столарија, на зградата на Општина Берово и на зградата на домот на културата ,,Димитар Беровски, со нова, енергетски ефикасна ПВЦ столарија, со 4 сезонско, трослојно стакло, со 7 комори.

Прочитај повеќе: Во тек е промена на столаријата на општинската зграда и културниот дом во Берово

 

Зона 30, одбележана со успорувачи пред ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”

Општина Берово, во рамките на своите надлежности, постојано се грижи за безбедноста на граѓаните, во сообраќајот, а особено за учениците.

Ангажиран економски оператор, денеска, постави 2 успорувачи на ул.,,Маршал Тито” во Берово, во близина на основното училиште, со цел, зголемување на безбедноста во сообраќајот, на беровските улици.

Прочитај повеќе: Зона 30, одбележана со успорувачи пред ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”

 

Ограден детскиот парк на ул.Партизанска” во Берово

ЈПКР ,,Услуга Берово, во соработка со Општина Берово, изврши оградување на новоизградениот детски парк на ул.,,Партизанска во Берово.

Прочитај повеќе: Ограден детскиот парк на ул.Партизанска” во Берово

   

Градоначалникот Пекевски и Претседателот на Совет, Матеничарски, ги презентираа мерките предвидени во Буџетот на Општина Берово за 2020 година, пред пензионерите

 

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски и Претседателот на Совет на Општина Берово, Јован Матеничарски, денеска, на покана од Претседателот на Здружение на пензионери, Васил Механџиски, присуствуваа на Седницата, која што ја одржа Здружението на пензионери, со цел да ги презентираат мерките, предвидени во програмите на Општина Берово, а, кои може да ги користи оваа категорија граѓани.

Прочитај повеќе: Градоначалникот Пекевски и Претседателот на Совет, Матеничарски, ги презентираа мерките предвидени во Буџетот на Општина Берово за 2020 година, пред пензионерите

 

Јавен повик за учество на Работнички спортски игри во мал фудбал 2020 год.

Општина Берово и оваа година организира „Работнички спортски игри“ во мал фудбал, 2020, кои традиционално се организираат, со цел, спортување, подигање на спортскиот дух и подобрување на  соработката помеѓу институциите, и правните субјекти.

Прочитај повеќе: Јавен повик за учество на Работнички спортски игри во мал фудбал 2020 год.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии