Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/sredbaromi/dsc_0799.jpg

Во Берово, одржана партнерска средба во рамките на проект,,Од акција до еднакви права за Ромите"

 

Во рамките на проектот ,,Од акција до еднакви права за Ромите", денеска во хотел ,,Манастир" во Берово, е одржана партнерска средба за членовите на акциските групи на заедницата, претставници на локалните власти, ромскиот граѓански сектор и медијатори Роми од Берово, Виница и Штип.

Повеќе...
 
images/stories/2019/acodiplomi/dsc_0744.jpg

Прогласени најдобрите матуранти од ОСУ,,Ацо Русковски”

Во рамките на матурското дефиле, беа прогласени најдобрите ученици, во текот на четирите години средно образование, од ОСУ,,Ацо Русковски” од Берово и им беа доделени дипломи и пофалници.

Повеќе...
 
images/stories/2019/denpozarnikari/1.jpg

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, упати честитка по повод 20-ти мај, Денот на пожарникарите

 

Денот на пожарникарите, 20-ти мај, беше повод, Градоначалникот на Општина Берово, да ја посети дежурната служба на Територијалната противпожарна единица во Берово.

Со искрени честитки, по повод Денот на пожарникарите, тој им се заблагодари за храброста, пожртвуваноста и секојдневното залагање во заштитата од пожари, и посака уште подобри резултати во иднина.

Повеќе...
 
images/stories/2019/20sednica/2.jpg

Одлуки донесени на одржаната 20та Седница на Совет

Советот на Општина Берово, на 20-тата Седница на Совет, ги донесе следните одлуки :

 

1.Одлука за пристапување кон измена на Статутот на Општина Берово;

2.Измена и дополнување на Годишен план за вработување на Општина Берово за 2019 година;

Повеќе...
 
images/stories/2019/ckrstden/20180925_105615.jpg

Со низа активности одбележан Светскиот ден на црвениот крст и црвената полумесечина

 

ОО на Црвен крст- Берово,во соработка со Општина Берово,  во рамките на програмата за социјална заштита, со низа активности го одбележа Светскиот ден на црвениот крст и црвената полумесечина .

Во просториите на ОСУ,,Ацо Русковски” во Берово, одржана е едукативна работилница, под мотото ,,Промоција на хумани вредности со љубов’’ во која учество земаа учениците од I и II година.

Повеќе...
 
images/stories/2019/soopsteniejpg_page1.jpg

Соопштение

 

Врз основа на член 35 став 3 и член 46 став 9 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.199/14....168/18) а согласно Програмата за изработка на урбанистички планови за 2019 година на подрачјето на општина Берово, со бр.09-3930/1 на ден 30.11.2018 донесена од Советот на Општина Берово, Градоначалникот на Општина Берово, го дава следното:

С О О П Ш Т Е Н И Е

За спроведување и организирање на

ЈАВНА АНКЕТА и ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

по Предлог: ЛУПД за Е2 - комунална супраструктура - градби

за производство на енергија на КП 3300 и КП 3301,

КО Берово, вон-град, Општина Берово

Повеќе...
 
images/stories/2019/kompanija/8.jpg

Второ место за ученичката компанија од ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово

Ученичката компанија од ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово, го освои високото второ место, на Националниот натпревар на ученички компании, кој се одржа на 10 мај 2019 година, во Веро Џамбо во Скопје во организација на Џуниор Ачивмент Македонија а поддржан од УСАИД.

Повеќе...
 
images/stories/2019/ramazan/20190518_195445.jpg

За прв пат во Берово организирана Рамазанска ифтарска вечер

Околу 20 –тина верници,вечерва во Берово, по зајдисонце, заеднички вечераа, по завршувањето на уште еден, од вкупно 30 денови пост, во чест на големиот празник Рамазан.

По повод рамазанските пости, за прв пат, годинава во Берово е организирана заедничка Рамазанска Ифтарска вечер.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии