Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

images/stories/2020/1/55.png

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ФОРУМИ ВО ЗАЕДНИЦАТА УЧЕСТВУВАЈ ВО ДОНЕСУВАЊЕТО НА ОДЛУКИТЕ НА ЛОКАЛНО НИВО

 


Почитувани,

Општина Берово Ве поканува на втората форумска сесија во рамки на Проектниот форум што ќе се одржи на ден 05.08.2020 година (Среда) во 11:30 часот во просториите на „Бизнис инкубатор, во Берово.

Повеќе...
 
https://berovo.gov.mk/images/stories/2019/download.jpg

Нека ни е честит и вековит ИЛИНДЕН!

Почитувани сограѓани,

Ми претставува особена чест и задоволство, да Ви го честитам големиот празник Илинден, а  воедно и големиот христијански празник Св. Илија.

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/fb_img_1596028162931.jpg

Детската градинка во Берово, ќе добие 4 нови занимални за згрижување на најмалите

Постојано се грижиме за подобрување на квалитетот на живот, особено за најмалите. Детската градинка ,,23 Август”, во Берово, ќе ги проширува капацитетите за сместување на деца од предучилишна возраст, со доградба на  4 нови занимални, кои ќе преставуваат ново, пријатно катче за најмалите.

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/cf8e6d8774517d185201878e5ac38ec1_l.jpg

Распишан поетски награден конкурс на тема ,,23 Август-Светла иднина на Берово"

По повод 23 Август  ден на ослободувањето на град Берово Матичната народна библиотека ,, Народна Просвета ,, во состав на Дом на културата ,, Димитар Беровски ,, - Берово , за 2020 г. Распишува Анонимен поетски награден


К   О   Н    К   У   Р   С

На тема  ,,23 Август – Светла иднина на Берово ,,

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во Абланица

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 30.07.2020 година во времето од 08:40 до 14:30 часот без напојување со ел.енергија ќе останe викенд населбaта Абланица.

Повеќе...
 
images/stories/zvonko.jpg

Градоначалникот на Општина Берово со честитка за Курбан Бајрам

Градоначалникот на општина Берово, на сите верници, од исламската вероисповед, им го честита големиот верски празник Курбан Бајрам.

Повеќе...
 
images/stories/2020/osvbudinarci/img-f83934f410d31f363101ec21b0a7ad7a-v.jpg

Осветлено спорското игралиште во с. Будинарци

Во рамките на активностите на општината, за подобрување на условите за учење и спорт, осветлено е спортското игралиште во с. Будинарци.

Со осветлувањето на ова повеќенаменско игралиште, се решава долгогодишниот проблем на младите во с. Будинарци, кои сега можат да го користат за игра и дружење и во вечерните часови.

Повеќе...
 
images/stories/2018/dezinsekcija.jpg

Вечерва во Берово ќе се врши теристичка дезинсекција

Ве известуваме дека денес 27.7.2020 година (понеделник) во периодот од 23.00 до 02:00 часот – екипи од ЗОТОКС дооел -Скопје, ќе спроведат  втора фаза ОД ТЕРИСТИЧКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА, со цел уништување на  комарците.

Повеќе...
 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии